比思論壇

標題: 江西婺源三清山[3天行程] [打印本頁]

作者: LINUS    時間: 2011-1-13 05:21
標題: 江西婺源三清山[3天行程]
這個短線共玩了3天, 行程如下:
日期 : 三月十九晚至二十三日 
地點 : 江西 - 婺源油菜花、三清山雲海
消費 : 大約 ¥1800 元

去程 : 三月十九晚收工後由深圳坐火車(T186;20:18)去九江
回程 : 三月二十三日由南昌坐火車(K115;17:40)

(三月十九晚) 深圳 ---> 九江
三月十九晚上20:18出發乘搭T186號火車08:08抵達九江火車站。
住 : 火車上

(三月二十日) 九江 ---> 婺源 - 理坑、長灘、江灣
住 : 雲溪客棧

(三月二十一日) 婺源 - 慶源、江嶺 ---> 三清山腳
住 : 天龙山庄

(三月二十二日) 三清山腳 ---> 三清山
住 : 神龍山莊

(三月二十三日) 三清山  --->南昌 ---> 深圳

在車上硬著頭皮要吃的早餐~~(因為要補飛, 被迫要坐餐廳車卡食早餐, 每個要15蚊人仔呀))))))

呢張係球王用iphone影既, 好得喎, 借來用一用, OK?

當地的小朋友, 當影完後他們會說: "影相要E塊錢呀))))" 唉, D父母真係教壞晒~

這間酒舖連曾陰權都曾"到此一遊"呀, 我地好多人都有幫襯佢, 我想佢一日都做左成2個星期生意啦~

好Classic既Gelato, hehehehe))))))

睇到呢張"二美圖", 真係笑到碌地,wakakakaka~~

wa............V........wu..........V, wakakakakaka~~~

第二天就是在這間五星級既"玉龍山大酒店"過夜, 超正~

作者: LINUS    時間: 2011-1-13 05:21

好開心咁去旅行, 少不了就係~~~~~食, 雖然國內既餸並不是完全合自己心意, 但也不乏有菜, 有魚, 有肉, 一定比歐洲國家豐富.
這3天的活動, 除了頭2天的悠閒活動外, 最後一天的行山活動對我來說是最艱巨的, 但亦是整個行程的精要所在.
今次的旅程完全是我心目中所想的開心旅程.

這個叫做"巨蟒出山", 你話似唔似?

呢D酥餅即烤即賣, 好新鮮呀~~~~不過都係硬左D.

作者: anthony0908    時間: 2011-4-27 13:10
回復 LINUS 的帖子

你好過份去旅行都吾買手信比我地
作者: admin    時間: 2011-4-27 15:47
回復 anthony0908 的帖子

應該是你比買給我們...==
文章一看就知是轉回來的..

作者: admin    時間: 2011-4-27 15:47
回復 anthony0908 的帖子

說到江西..很關念一個人..
作者: lsr1200    時間: 2011-10-31 22:23
看着还不错
作者: 心的永远    時間: 2012-2-15 14:14
确实蛮想去的,但愿有机会啊
作者: zhutao5204    時間: 2012-2-15 14:27
没去过..记下以后有钱去..
作者: jiguowei1985    時間: 2012-2-15 14:52
點 : 江西 - 婺源油菜花、三清山雲海
作者: faiqifairan    時間: 2012-2-15 14:53
我被那个戴耳环的吓着了!!
作者: maomao1983    時間: 2012-2-15 14:53
婺源就是一坑爹的地
作者: hassancn    時間: 2012-2-15 14:58
三清山很想去的一个地方
作者: longwen007    時間: 2012-2-15 15:35
不懂粤语啊
作者: 翻墙找红星    時間: 2012-2-27 10:38
看起来不错的样子

歡迎光臨 比思論壇 (http://108.170.10.234/) Powered by Discuz! X2.5